LCP fixed background image
Fly Green Fund » Nyheter » Vår första regionala Fly Green Fund invigd

Vår första regionala Fly Green Fund invigd

[:sv]20 februari invigdes vår första regionala Fly Green Fund på Karlstad Airport.

Invigning av fond för bioflygbränsle på Karlstad Airport

Nu kan flygresenärerna flyga mer klimatsmart till och från Karlstad. Den 20 februari invigdes Sveriges första regionala fond för bioflygbränsle på Karlstad Airport.

Karlstad Airport var den första flygplatsen i världen med en stationär tankanläggning för bioflygbränsle. Anläggningen invigdes i maj 2014 och i samband med det gjordes den första reguljära flygningen i Sverige med bioflygbränsle från flygplatsen. Den nationella fonden Fly Green Fund bildades 2015, och nu startar alltså även en regional fond som ger värmlänningarna möjlighet att flyga mer hållbart.

− För en flygresa mellan Karlstad-Stockholm, om du vill flyga på 100 procent biobränsle, räknar vi med en kostnad 270 kronor enkel biljett. 220 kronor går till bränsle och 50 kronor går till att utveckla lokalproduktion av bränsle. Och alla pengar används i Värmland, säger Maria Fiskerud, vd på Fly Green Fund.

Karlstad har ambitionen att även i fortsättningen ligga långt fram i utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande.

– Vi gör nu en nystart med vårt miljöarbete och jag hoppas att det är många värmlänningar som vill vara med och bidra till fonden och på så sätt minska sin miljöpåverkan, säger Hans Wennerholm tillförordnad vd på Karlstad Airport.

Läs mer om eventet i artikeln från Värmlands Folkblad.[:]