LCP fixed background image
Fly Green Fund » Nyheter » Swishtjänst lanseras för tjänsteresor och privatresor med bioflygbränsle

Swishtjänst lanseras för tjänsteresor och privatresor med bioflygbränsle

[:sv]Fly Green Fund lanserar under Åre kapitalmarknadsdagar tjänsten BioFlyg, som ger affärs- och privatresenärer möjlighet att flyga på bioflygbränsle.

-Till Almedalen ifjol testade vi en e-butikslösning för att köpa så kallade ”Biobiljetter” som täckte kostnaden för bioflygbränsle mellan Stockholm och Visby. Sedan dess har vi haft förfrågningar var och varannan dag från företag och privatpersoner som vill flyga mer hållbart. Därför är vi väldigt glada att vi kan presentera vår nya tjänst BioFlyg här på Åre kapitalmarknadsdagar, säger Maria Fiskerud, vd för Fly Green Fund.

Tjänsten BioFlyg gör det möjligt för dig att minska din klimatpåverkan när du flyger. Samtidigt är du också med och bygger upp marknaden.
– Vi köper in bioflygbränsle för 75% av de pengar vi får in och 25% av pengarna använder vi till att stötta olika projekt och initiativ som arbetar för att producera bioflygbränsle i Norden från lokala råvaror som till exempel skogliga biprodukter och primära skogsbränslen, berättar Maria Fiskerud.

Tekniker för att tillverka biobränsle för flyg finns redan. Sverige, och Norden, med en stor skogsindustri, lämpar sig för att bli världsledande för tillverkning av fossilfritt flygbränsle. Den skogsråvara som blir över vid massatillverkning har till exempel visat sig vara en passande råvara för flygbränsle.

Samtidigt är marknad för bioflygbränsle fortfarande omogen vilket gör att fasta priser för bioflygbränsle saknas.

– Därför är det svårt att sätta ett pris på vår tjänst, men vi har samma mål som de resenärer som vill vara med och driva den här marknaden tillsammans med oss. Vi vill att alla ska få en möjlighet att flyga på bioflygbränsle för att på så sätt minska sitt koldioxidavtryck. Då kan vi inte vänta på att marknaden mognar, utan vi får vara med och skapa den, säger Maria och fortsätter:

– Så samtidigt som du är med och utvecklar marknaden och ser till att vi får bioflygbränsle som är lokalt tillverkat så minskar du ditt eget koldioxidavtryck, avslutar Maria.

Swishnumret är: 123 131 4137.

Skriv din mailadress i swishmeddelandet så får du ett verifikat med mailen. Det kan du sedan i slutet av året använda för att se hur mycket bioflygbränsle som har köpts in i ditt namn och hur mycket ditt koldioxidavtryck har minskat.

Läs mer om hur det går till här[:]