LCP fixed background image
Fly Green Fund » Nyheter » Fly Green Fund i Almedalen – Så kan flyget bidra till en hållbar framtid

Fly Green Fund i Almedalen – Så kan flyget bidra till en hållbar framtid

Fly Green Funds mål är en kick-start för biobränsle till nordiskt flyg. Vi finns på plats under politikerveckan i Almedalen 2015 och berättar gärna om möjligheten att skapa en helt ny tillverkningsindustri som gör flyget hållbarare och grönare.


Maria Fiskerud, VD Fly Green Fund
• Som VD för Fly Green Fund jobbar Maria aktivt för att öka användandet av bioflygbränsle i Norden. Marias mission är att bidra till att Norden blir en världsledande bioflygbränsleregion både vad gäller användandet av bioflygbränsle och lokal tillverkning av den samma.

• Lämpliga ämnen: bioflygbränsle, affärsutveckling, lokaproduktion av bioflygbränsle i Norden, att flyga på ”bio-biljett” och ledarskap

• Tfn: 070-607 11 61, e-post:maria@skynrg.com

Torborg Chetkovich, VD och koncernchef Swedavia

• Torborg är koncernchef på Swedavia, som utvecklar tio klimatsmarta flygplatser runt om i Sverige, med fokus på kundnöjdhet, lönsamhet och hållbarhet för att säkerställa konkurrenskraft över tiden.

• Lämpliga ämnen: hållbarhet, affärsutveckling och ledarskap

• Swedavias pressjour tfn 010-10 90 100, e-post: press@swedavia.se

Ann-Sofie Hörlin, hållbarhetschef för Malmö Aviation och Sverigeflyg

• Hållbarhetschef med fokus på företagets ansvar för människor och miljö.

• Lämpliga ämnen: hållbarhetsfrågor i stort och smått med fokus på klimatpolitik, bioflygbränsle
och att flyga på ”bio-biljett”.

• Tfn: 070-606 28 74, e-post ann-sofie.hoerlin@braathens.com

Lars Andersen Resare, hållbarhetschef, SAS koncernen

• Mångårig erfarenhet av den globala flygindustrins hållbarhetsarbete, med fokus på omställning till lägre klimatpåverkande utsläpp och det sociala ansvaret.

• Lämpliga ämnen: Flygindustrins omställning till lägre klimatpåverkande utsläpp, förnyelsebara flygbränslens potential eller flygbolags sociala ansvar.

• Tfn: 070-997 23 46, e-post: lars.andersen@sas.se

Peter Landmark, VD, Karlstad Airport, Initiativtagare och Styrelseledamot, Fly Green Fund

• Karlstad Airport var först i världen med en tankanläggning för biojetbränsle och härifrån gjordes även Sveriges första kommersiella flygning med biojetbränsle i tankarna. Det blev ett statement för att detta inte är något som hör framtiden till, utan faktiskt fungerar här och nu. Karlstad Airports initiativ är en ögonöppnare och har skapat positiv fart i flygbranschen och andra näringar i både Skandinavien och övriga Europa.

• Lämpliga ämnen: Den globala strukturen kring användandet och utvecklingen av biojetbränsle. Samhällsnyttan samt potentialen inom tjänste- och produktutveckling för nya jobb inom skogsindustrin i Skandinavien.

• Tfn: 070-594 47 71, e-post: peter.landmark@karlstad.se

Du är välkommen att besöka våra egna seminarier i ämnet:

Måndag 20 juni 12.30-13.30
Länsstyrelsens nedre trädgård, Korsgatan 4 Går det att lita på grönt flygbränsle?
Förnybart flygbränsle är inte längre science fiction utan här och nu. Tekniken finns, men vad krävs för att införa bränslet? Forskare, miljöorganisationer, flygbolag, företag med flera berättar om hur flyget kan minska sin miljöbelastning. Om flygets roll i ett hållbart samhälle.

Torsdag 2 juli 9.00-10.00
Clarion Hotel Wisby, Gate Almedalen Bioflygbränsle gör flyget grönt
Flyget har som enda globala bransch enats om en halvering av utsläppen i absoluta tal till 2050. I detta mål är biobränslen en nyckel. Hör ett antal aktörer berätta om strategin för att Sverige ska bli ledande när det gäller att gå över till biobränslen.
Hoppas att vi ses i Visby i sommar!

Maria Fiskerud, VD, Flyg Green Fund
070-607 11 61, maria@skynrg.com